Ηλεκτροπληξία αγρότισας από πτώση καλωδίου ρεύματος

Αγρότισσα ηλικίας 50 ετών από την Ζάκυνθο, είδε καπνούς μέσα στο αγρόκτημα της και προσέτρεξε για να σβήσει την φωτιά, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα μέσης τάσης, από ηλεκτροφόρο καλώδιο-αγωγό ρεύματος που είχε πέσει από την κολώνα του και κρεμόταν κοντά στο έδαφος, χωρίς να είναι ορατό, λόγω της βλάστησης.
Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι η πτώση του ηλεκτροφόρου καλωδίου από την κολώνα, οφειλόταν σε σπασμένη ξύλινη τραβέρσα, της οποίας το άκρο που είχε σπάσει, έφερε μάλιστα σημάδια διάβρωσης λόγω παλαιότητας.

Εξαιτίας της ηλεκτροπληξίας, η παθούσα υπέστη βαρύτατους τραυματισμούς. Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον τραυματισμό του, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής, σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλαπλά εγκαύματα, με απανθράκωση άνω άκρων, θώρακα, κοιλίας, πλάτης και άκρων ποδών και μετά την χορήγηση των πρώτων βοηθειών, διεκομίσθηκε στο Γ. Ν. Αττικής «ΑΤΤΙΚΟΝ». Κατά την εισαγωγή του υποβλήθηκε σε επείγουσες σχάσεις (χειρουργικές τομές) των νεκρωμένων περιοχών, ως προσπάθεια διάσωσης των άκρων του (σημεία εισόδου και εξόδου του ρεύματος) και παρέμεινε νοσηλευόμενη στην Μονάδα Αναζωογόνησης για την έγκαιρη αντιμετώπιση του εγκατεστημένου εγκαυματικού shock και για διατήρηση της ζωής ης, λόγω των εκτεταμένων βλαβών συνεπεία της μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα εντός του σώματός της (έκταση εγκαυμάτων περίπου στο 50% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της). Την επόμενη μέρα, ο ασθενής παραπέμφθηκε για νοσηλεία στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε διαδοχικά, αρχικά σε ευρύ χειρουργικό καθαρισμό των εγκαυμάτων και πλήρη αφαίρεση και σε χειρουργικό καθαρισμό των νεκρωμένων ιστών.
Λίγες ημέρες αργότερα, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των άνω άκρων της. Δυο μήνες αργότερα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση επανόρθωσης και κάλυψης δερματικών ελλειμμάτων με μοσχεύματα..

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας