Τραυματισμός πτώση αντικειμένων

Κάθε χρόνο πολλοί άνθρωποι τραυματίζονται εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων που πέφτουν πάνω τους, είτε βρίσκονται σε κάποιο κτίριο είτε σε εργοτάξιο. Ειδικότερα, τα εργοτάξια μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα όχι μόνο για όσους εργάζονται σε αυτά αλλά ακόμα και για τους πεζούς, οι οποίοι διέρχονται κάτω από αυτά. 

Σχεδόν όλα τα είδη ατυχημάτων από πτώση αντικείμενων σε εργοτάξια μπορούν να αποφευχθούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος, γυαλιά, μπότες, κ.λπ.) και με τη σωστή εκπαίδευση. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια υποχρεούνται να φροντίζουν για την ασφάλεια και προστασία της περιοχής που βρίσκεται κάτω από τη ρίψη υπολειμμάτων. Εάν δεν το κάνουν, ενδέχεται να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους περαστικούς. 

Πιθανά αντικείμενα που μπορεί να πέσουν εξαιτίας ανθρώπινης αμέλειας, απρόσεκτης συμπεριφοράς ή εξαιτίας ελαττωματικού εξοπλισμού είναι:

     1) Εργαλεία

     2) Κατασκευαστικά υλικά

     3) Κατεδαφιζόμενα συντρίμμια

     4) Σπασμένη σκαλωσιά

Όχι μόνο βαριά εργαλεία, αλλά και τα ελαφριά αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα, καθώς κατά τη διάρκεια της πτώσης και ανάλογα με το ύψος από το οποίο πέφτουν αποκτούν ορμή.

Οι συνηθέστεροι τύποι τραυματισμών που αφορούν στην πτώση αντικειμένων είναι:

    1) Μώλωπες

    2) Σπασμένα κόκκαλα -Τραυματισμοί στον λαιμό και την πλάτη

    3) Διάσειση- Διαταραχές και τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο

    4) Τραυματισμοί και παράλυση της σπονδυλικής στήλης- Μόνιμες αναπηρίες

    5) Θάνατος

Εάν εσείς ή κάποιο οικείο σας πρόσωπο τραυματιστήκατε εξαιτίας πτώσης αντικειμένου σε εργοτάξιο, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε εμάς, γιατί ενδέχεται να δικαιούστε αποζημίωση! Το δικηγορικό μας γραφείο με μακρόχρονη εμπειρία σε συναφή θέματα και συνεργαζόμενο με τους καλύτερους εμπειρογνώμονες του κλάδου θα εξασφαλίσει για εσάς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας