Ποδηλάτων – Πατίνια

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας κάνουν χρήση ποδηλάτου. Παράγοντες, όπως, η αύξηση της τιμής των καυσίμων, η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση-ιδίως στις πόλεις, καθώς επίσης και η στροφή προς ένα νέο τρόπο ζωής, στον οποίο η φυσική άσκηση αλλά και το αίσθημα ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται να κυριαρχούν, έχει οδηγήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους, στο να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και να στραφούν προς εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως είναι το ποδήλατο (ή το πατίνι, μία νέα τάση της σύγχρονης εποχής με πολλούς σταθμούς ενοικίασης σε αρκετά σημεία των μεγάλων πόλεων) για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Ωστόσο, παρά τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς από αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Τα τροχαία ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στα οποία εμπλέκονται ποδήλατα ή πατίνια χρεώνουν μερίδιο ευθύνης όχι μόνο στους οδηγούς αυτών των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, αλλά και στην απροσεξία οδηγών λοιπών οχημάτων ή ακόμα και πεζών χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της κακής συντήρησης του οδικού δικτύου.

Η αγνόηση της φωτεινής σηματοδότησης, η οδήγηση σε υψηλή ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους  και η κακή συντήρηση του ποδήλατου αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης ενός τροχαίου συμβάντος.

Επιπλέον, ευθύνη φέρουν πολλές φορές και οι οδηγοί άλλων οχημάτων- αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών- όταν πραγματοποιούν επικίνδυνες προσπεράσεις ποδηλατιστών βασιζόμενοι σε λανθασμένη εκτίμηση της ταχύτητας ή της αποτελεσματικότητας φρεναρίσματος του ποδηλάτη ή όταν αδιαφορούν για τους ποδηλατοδρόμους και τη σήμανση αυτών. Ακόμη, η απότομη και απροειδοποίητη στάση των οχημάτων καθώς και το άνοιγμα κάποιας πόρτας ενός οχήματος χωρίς έλεγχο μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα.

Πρόκειται για μία κατηγορία ατυχημάτων, η οποία πολλές φορές εμφανίζει σαν θύματα μικρά παιδιά και εφήβους. Αν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα με ποδήλατο (ή πατίνι) θα πρέπει να ζητήσετε νομική εκπροσώπηση, καθώς ενδέχεται να δικαιούστε αποζημίωση για τους τραυματισμούς σας.

Το γραφείο μας διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία ούτως, ώστε να διαχειριστεί μία τόσο λεπτή υπόθεση. Η εξειδικευμένη ομάδα των συνεργατών μας θα οδηγήσει την υπόθεσή σας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έχοντας πάντα ως στόχο το δικό σας συμφέρον.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας