Τροχαίο με τραυματισμό Λιμενικού

Λιμενικός, ηλικίας 35 ετών, οδηγός μοτοσυκλέτας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα την ώρα που μετέβαινε στην υπηρεσία του, όταν συγκρούστηκε με επαγγελματικό φορτηγό (ελκυστήρα). Εκτινάχθηκε σε απόσταση από το αρχικό σημείο πρόσκρουσης και τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά (σύνθλιψη αριστερού κάτω άκρου). Διεκομίσθη άμεσα στο Ν.Ν.Α., όπου διαπιστώθηκε ανοικτό συντριπτικό διαϋπερκονδύλιο κάταγμα αριστερού μηριαίου οστού, συνοδευόμενο με μετατραυματική ρήξη του τένοντα του αριστερού τετρακέφαλου μυός, ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και χόνδρινες βλάβες της σύστοιχης κατά γόνυ άρθρωσης.

Υποβλήθηκε άμεσα σε ευρύ χειρουργικό καθαρισμό και έκπλυση του τραύματος, συρραφή του τένοντα του τετρακέφαλου μυός, ανοικτή χειρουργική ανάταξη με εξωτερική οστεοσύνθεση και σε προσπάθεια ανακατασκευής της κατά γόνυ άρθρωσης με εσωτερική οστεοσύνθεση με βίδες (κοχλίες), προκειμένου να επιτευχθεί μερική αποκατάσταση των αρθρικών επιφανειών.

Δύο μήνες αργότερα, υποβλήθηκε σε χειρουργική αφαίρεση της εξωτερικής οστεοσύνθεσης και στον ίδιο χειρουργικό χρόνο τοποθέτηση ενδομυελικού ήλου, με ταυτόχρονη τοποθέτηση μοσχευμάτων, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο οστικό κενό της διάφυσης του μηριαίου οστού, συνεπεία της αρχικής σοβαρής κάκωσης που υπέστη.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο ασθενής μετέβη εκτάκτως στο Ν.Ν.Α., εξαιτίας θραύσης του ενδομυελικού ήλου που έφερε. Άμεσα, διενεργήθηκε χειρουργική αφαίρεση των υπολειμμάτων του σπασμένου ήλου και αντικατάστασή του. Έλαβε εξιτήριο με ειδικές οδηγίες και σύσταση για νέα μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.
Εξαιτίας εμμένουσας δυσκαμψίας και λειτουργικών διαταραχών της αριστερής κατά γόνυ άρθρωσης ο παθών επανεισήχθηκε στο Ν.Ν.Α., προκειμένου να υποβληθεί σε παρηγορητική αρθροσκόπηση - συμφυσιόλυση της άρθρωσης.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ασθενής μετέβη και πάλι εκτάκτως στο Ν.Ν.Α, εξαιτίας νέας θραύσης του ενδομυελικού ήλου που έφερε στο αριστερό μηριαίο οστό, αποτέλεσμα της αδυναμίας πώρωσης του κατάγματος. Άμεσα, διενεργήθηκε χειρουργική αφαίρεση του ήλου και αντικατάστασή του, με πλάκα τύπου LISS, αλλά και ταυτόχρονος χειρουργικός καθαρισμός της ψευδάρθρωσης, ως και τοποθέτηση νέων μοσχευμάτων αλλά και βλαστοκυττάρων.
Έκτοτε ο ασθενής παρουσίασε μικρή πρόοδο της πώρωσης του αρχικού κατάγματος και ήταν υπό συνεχή ορθοπαιδική παρακολούθηση.
Συνεπεία της αρχικής σοβαρής κάκωσης και των επακόλουθων προβλημάτων που προέκυψαν στην υγεία του (ψευδάρθρωση - σοβαρή δυσκινησία αριστερής κατά γόνυ άρθρωσης), κρίθηκε ακατάλληλος για εν ενεργεία στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας