Μοτοσυκλέτων

Στατιστικές μελέτες, οι οποίες έλαβαν χώρα την τελευταία δεκαετία σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, έδειξαν, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε ό,τι αφορά τη συχνότητα μοτοσυκλετικών ατυχημάτων, ενώ  καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε θανάτους που προκαλούνται από τέτοιου είδους ατυχήματα. Ακόμη, το 50% των ατυχημάτων αυτών έχει θανατηφόρο αποτέλεσμα, ενώ το υπόλοιπο 50% καταλήγει συχνά σε βαρείς τραυματισμούς.

Παράλληλα, επιτόπιες μετρήσεις και αναλύσεις σοβαρών ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα, φέρουν ως αποτέλεσμα, ότι σε ποσοστό 56% το ατύχημα προκλήθηκε από τον ίδιο τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας, με το υπόλοιπο ποσοστό, 41%, να αποδίδει την ευθύνη σε έτερο χρήστη του οδικού δικτύου. Επιπλέον, ένα μικρό ποσοστό ευθύνης κατέχει η ελλιπής υποδομή του οδικού δικτύου, χαρακτηριστικό ελληνικό φαινόμενο, όπως επίσης η κακή σήμανση αλλά και η έλλειψη οδικής παιδείας που χαρακτηρίζει τον Έλληνα οδηγό.

Οι μετρήσεις, έδειξαν επίσης, ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα συνέβησαν στον τόπο κατοικίας του μοτοσικλετιστή, το 65% των ατυχημάτων συνέβη σε πόλεις, το 64% συνέβη κατά τις εργάσιμες ημέρες και το 78% κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει να καλέσετε την αστυνομία και να ζητήσετε ιατρική φροντίδα. Για χάρη της υγείας σας θα πρέπει να αποταθείτε σε έναν ιατρό προς εξέταση των τραυματισμών σας. Καλό θα ήταν για δική σας ασφάλεια να μην αρνηθείτε τη μεταφορά σας στο νοσοκομείο, έστω και αν πιστεύετε, ότι δεν έχετε τραυματιστεί σοβαρά. Ωστόσο, πριν δηλώσετε ή υπογράψετε οτιδήποτε, είναι πολύ σημαντικό να λάβετε νομική συμβουλή και σωστή εκπροσώπηση, καθ’ ότι ενδέχεται να δικαιούστε αποζημίωση.

Το δικηγορικό γραφείο μας έχει χειριστεί πλήθος υποθέσεων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Τροχαία ατυχήματα με μοτοσυκλέτες τα οποία περιλαμβάνουν τραυματισμό του οδηγού η ακόμα και θάνατο, αναλύονται και έπειτα αξιολογούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες, ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους προσβλέποντας πάντα την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της υπόθεσης σας.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας