Τραυματισμοί από ολίσθηση με πτώση

Τα ατυχήματα από ολίσθηση και πτώση αποτελούν σύνηθες φαινόμενο με αρκετά από τα θύματα να υποφέρουν από σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αδικαιολόγητο θάνατο. Υγρά πατώματα, σκοτεινές σκάλες, καθώς επίσης και εργοτάξια με ελλιπή μέτρα προστασίας και προφύλαξης είναι μόνο μερικές περιπτώσεις, όπου κάποιο άτομο μπορεί να ολισθήσει καταλήγοντας να τραυματιστεί.

Καθημερινά, χιλιάδες εργάτες αναγκάζονται να δουλεύουν σε εργοτάξια, τα οποία απαιτούν εργασία σε πολύ μεγάλο ύψος. Μία εσφαλμένη κίνηση, όμως, ένα λάθος εξάρτημα ή κάποιο μηχάνημα που δε λειτούργησε επαρκώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία. Καθήκον όλων των εταιρειών-επιχειρήσεων είναι να εξασφαλίσουν, ότι οποιοσδήποτε επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις τους (κοινό, πελάτες, υπάλληλοι, εργάτες) δεν διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού. Ευθύνη βαραίνει, επίσης και όλους, όσοι είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων αλλά και κάθε ιδιώτη ιδιοκτήτη ακινήτου.

Συνήθως, ατυχήματα τέτοιου είδους μπορεί να συμβούν στις περιπτώσεις όπου εμφανίζονται:

1) Ολισθηρές ή ασταθείς επιφάνειες

2) Σκάλες χωρίς κάλυψη προστασίας

3) Οπές σε δάπεδα και τοίχους

4) Εσφαλμένος εξοπλισμός προστασίας από πτώσεις

Σκελετικοί τραυματισμοί, όπως επίσης και τραυματισμοί στο κρανίο αποτελούν τις συχνότερες συνέπειες μιας τέτοιας πτώσης από μεγάλο ύψος, προκαλώντας εγκεφαλική βλάβη ή/και παράλυση. Η ανάρρωση σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αδύνατη, απαιτεί όμως αποχή από τα εργασιακά καθήκοντα του θύματος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι που τραυματίζονται στον χώρο εργασίας τους και διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη δικαιούνται αποζημίωση. Εάν το ατύχημα οφείλεται σε αμέλεια του εργοδότη ή άλλου συναδέλφου ο εργαζόμενος μπορεί να λάβει πρόσθετη αποζημίωση.

Το γραφείο μας, με σεβασμό στον πολίτη και σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες ειδικούς είναι σε θέση να αναλάβει την υπόθεσή σας έχοντας ως στόχο το δικό σας συμφέρον και τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας