Βαρέων Οχημάτων

Τα ατυχήματα με λεωφορεία διαφέρουν σε αρκετά σημεία από τα συνηθισμένα τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα, μοτ-τες ή ποδήλατα.

Πρώτα από όλα, ένα τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο συγκαταλέγεται στην κατηγορία ατυχήματος με όχημα βαρέως τύπου. Επιπλέον, τα λεωφορεία περιλαμβάνουν αρχείο καταγραφής της ταχύτητας και της κίνησης του οχήματος, αρχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε ένα  τροχαίο ατύχημα, καθώς αποτυπώνει την ποσότητα χρόνου που δαπανάται στον δρόμο αλλά και την ανάπαυση του οδηγού. Επιπροσθέτως, ένα λεωφορείο μπορεί να ανήκει σε κάποια εταιρεία, από την οποία συχνά αναζητούνται ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ελλιπής συντήρηση των λεωφορείων, η πίεση στον οδηγό για ακρίβεια στην παράδοση, το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των δρομολογίων του, όπως επίσης και οι πολλές ώρες εργασίας χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση είναι μερικοί από τους λόγους πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων.

Σε περίπτωση ατυχήματος με βαρύ όχημα, όπως είναι το λεωφορείο, θα χρειαστείτε άμεσα την εκπροσώπησή σας από έναν έμπειρο δικηγόρο, ο οποίος θα συλλέξει ενδελεχώς τα στοιχεία που απαιτούνται ούτως, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός αμέλειας του οδηγού καθώς και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές που οδήγησαν στο ατύχημα.

Το γραφείο μας έχει χειριστεί πλήθος υποθέσεων με τροχαία όπου εμπλέκονται οδηγοί λεωφορείων, τα οποία πολλές φορές έχουν σαν αποτέλεσμα από έναν απλό τραυματισμό μέχρι και σοβαρούς  τραυματισμούς επιβατών και οδηγών, ακόμα και ατυχήματα τα οποία έχουν σαν κατάληξη τον θάνατο. Όλες οι υποθέσεις αναλύονται από εξειδικευμένους  συνεργάτες, ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας