Ιατρική αμέλεια κατά την Γέννηση

Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί τις περισσότερες φορές ένα χαρμόσυνο γεγονός για μία οικογένεια. Ωστόσο, ιατρικά λάθη κατά τους μήνες κύησης ή κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ή ακόμα και μόνιμη βλάβη στο νεογέννητο ή στη μέλλουσα μητέρα. Τα λάθη αυτά ενδεχομένως να οφείλονται σε ιατρική αμέλεια κατά τη γέννηση.

Συχνά, οι τραυματισμοί κατά τη γέννηση μπορεί να εμφανιστούν λόγω του μεγέθους του μωρού, της θέσης του κατά τη διαδικασία του τοκετού ή των επιπλοκών που προκύπτουν από την υγεία της μητέρας. Παρ’ όλα αυτά, τα ιατρικά σφάλματα κατά τη γέννηση είναι πιθανά και ενδέχεται να περιλαμβάνουν τα εξής:

1) Λανθασμένη χρήση λαβίδων ή άλλων ιατρικών εργαλείων 

2) Έλλειψη οξυγόνου     

3) Χορήγηση επικίνδυνων φαρμάκων

4) Εσφαλμένη δοσολογία φαρμάκων

5) Μη εφαρμογή καισαρικής τομής (εφ’ όσον αυτό απαιτείται)

Ιατρικά σφάλματα κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι πιθανό να προκαλέσουν:

α) Μικροτραυματισμούς στο νεογέννητο (ή τη μέλλουσα μητέρα)

β) Κατάγματα

γ) Ασφυξία

δ) Νευρική/Εγκεφαλική βλάβη

Σε περίπτωση τραυματισμού κατά τη γέννηση λόγω ιατρικής αμέλειας δικαιούστε αποζημίωση. Για τον λόγο αυτό, έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε αγωγή εναντίον των ιατρών και του νοσοκομείου ή της κλινικής όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία τοκετού.

Το γραφείο μας, με σεβασμό προς τον πολίτη, έχει χειριστεί πλήθος υποθέσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Όλες οι υποθέσεις αναλύονται από εξειδικευμένους συνεργάτες, ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους οδηγώντας μας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας