Έκθεση σε τοξικές ουσίες

Η έκθεση σε τοξικές ουσίες μπορεί να συμβεί στον χώρο εργασίας ή σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, όταν ο ιδιοκτήτης δεν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πολλές φορές η μακρόχρονη επαφή με δηλητηριώδεις ουσίες μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις στην υγεία σας ή την υγεία ενός αγαπημένου προσώπου σας καταλήγοντας ακόμη και στον θάνατο.

Περισσότερα από 650.000 επικίνδυνα χημικά προϊόντα εντοπίζονται κάθε χρόνο σε χώρους εργασίας, ενώ πάνω από 32 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίθενται καθημερινά σε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές εισχωρούν στο σώμα μέσω της εισπνοής, της κατάποσης, της επαφής με το δέρμα ή της επαφής με τα μάτια. Δυστυχώς, στις μέρες μας οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται σε κάποιο ποσοστό ρύπανσης του νερού, του αέρα ή του εδάφους. Μόλις μια χημική ουσία εισέλθει στο αίμα, είναι θέμα χρόνου να φθάσει στο ήπαρ προξενώντας ανεπανόρθωτη βλάβη.

Η ραγδαία πρόοδος της βιομηχανικής τεχνολογίας έχει οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε λαμπρή άνοδο, πολλές φορές σε βάρος της υγείας. Η απλή έκθεση σε υλικά όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα, ο αμίαντος, τα υγρά στεγνού καθαρισμού, τα πλαστικά, οι διαλύτες, τα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, ο υδράργυρος, το χρώμιο και άλλα συνδέονται με την εμφάνιση ασθενειών όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η αμιάντωση και η νόσος του Πάρκινσον.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο υποστείτε τραυματισμό ή εμφανίσετε κάποια ασθένεια εξαιτίας μιας δηλητηριώδους, χημικής ουσίας, για την οποία ο εργοδότης σας ή ο ιδιοκτήτης χώρου γνώριζε ότι ήταν επικίνδυνη, μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση για τα ιατρικά σας έξοδα, τους χαμένους μισθούς ή τυχόν άλλες απώλειες κ.α.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας