Δάγκωμα Ζώου

Η πίστη και η συντροφικότητα είναι αναμφισβήτητα τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που θαυμάζουμε σε ένα ζώο και ιδιαίτερα στα σκυλιά. Ωστόσο, πολλές φορές ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να μην είναι τόσο φιλικός με άλλους ανθρώπους.

Εάν το σκυλί σας δαγκώσει κάποιον ή βρεθείτε στην ατυχή θέση να σας δαγκώσει ένα σκυλί, θα πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους που υπάρχουν για να μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας ή και το σκύλο σας. Το δάγκωμα ζώου αποτελεί ένα τραυματικό γεγονός, το οποίο μπορεί να έχει ως συνέπεια σωματικές βλάβες, όπως τραυματισμό, σπασμένα κόκαλα, παραμόρφωση, μόλυνση αλλά και ψυχικές, καθώς τα θύματα συχνά αναπτύσσουν φόβο για όλα τα σκυλιά μετά το συμβάν.

Τα ζώα συνήθως επιτίθενται όταν κάποιος τα προκαλέσει είτε με φωνές και χτυπήματα είτε πετώντας τους διάφορα αντικείμενα. Ορισμένα σκυλιά όμως, ιδιαίτερα όσα είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή θηλάζουν τα μικρά τους, επιτίθενται για να προστατεύσουν την περιοχή τους. Ακόμα και σκυλιά τα οποία χαρακτηρίζονται ως υπάκουα μπορούν να γίνουν επιθετικά όταν είναι άρρωστα ή τραυματισμένα και κάποιος τα προκαλέσει.

Εάν είστε το θύμα μιας επίθεσης ζώου, τότε δικαιούστε αποζημίωση. 

Το γραφείο μας, με σεβασμό προς τον πολίτη, έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας