Σιδηροδρομικό Ατύχημα

Καθημερινά, επιβατηγά τρένα μεταφέρουν ανθρώπους μέσα στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι ενώ η μετακίνηση με τρένο είναι σε γενικές γραμμές ασφαλής, ατυχήματα συμβαίνουν αρκετές φορές, τα οποία μπορεί να είναι καταστροφικά, έχοντας ως συνέπεια τον τραυματισμό ή ακόμα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.Ακόμη και αθώοι παρευρισκόμενοι ή άνθρωποι που κατοικούν κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές μπορεί να γίνουν θύματα ενός τέτοιο ατυχήματος.

Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα οφείλονται, τις περισσότερες φορές, σε ανθρώπινο λάθος ή σε κάποια μηχανική βλάβη. Οδηγοί τρένων (ή μηχανικοί) αφηρημένοι ή σε κατάσταση κόπωσης φέρουν ευθύνη για πολλά ατυχήματα με τρένο. Πολύ συχνά, όμως το βάρος πέφτει και στις σιδηροδρομικές εταιρείες, οι οποίες ενδεχομένως δεν μελέτησαν επαρκώς τις συνθήκες των σιδηροδρομικών γραμμών ή τον εξοπλισμό των τρένων.

Τα λάθη αυτά, ωστόσο, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους επιβάτες ή τους διερχόμενους πεζούς αλλά και για το πλήρωμα του τρένου, όπως παραδείγματος χάριν κάταγμα ή μικροτραυματισμοί στα οστά, τραυματισμοί στο τριχωτό της κεφαλής, εγκαύματα, παράλυση ή ακόμα και θάνατο.

Εάν είστε θύμα ενός τέτοιου τραγικού συμβάντος όπως είναι το σιδηροδρομικό ατύχημα, τότε μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς, γιατί ενδεχομένως να δικαιούστε αποζημίωση. Και επειδή η περιγραφή του ατυχήματος πιθανόν να διαφέρει από επιβάτη σε επιβάτη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να περιγράψετε στους έμπειρους δικηγόρους μας κάθε λεπτομέρεια από το συμβάν.

Το γραφείο μας, με σεβασμό προς τον πολίτη, ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όλες οι υποθέσεις αναλύονται από εξειδικευμένους συνεργάτες, ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους οδηγώντας μας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας