Ακρωτηριασμοί

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι σε αποθήκες, βιομηχανίες και εργοστάσια, υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς στον χώρο εργασίας τους, παρά τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες. Οι τραυματισμοί αυτοί περιλαμβάνουν, συνήθως, μυϊκές παθήσεις και σπασμένα οστά, ωστόσο, μερικές φορές ενδέχεται να είναι σοβαρότεροι, καταλήγοντας στον ακρωτηριασμό άκρων ή δακτύλων.

Η αποκατάσταση με τη βοήθεια χειρουργικής επέμβασης και την προσθήκη πρόσθετου μέλους μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί σωτήρια λύση, όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό με τραγική συνέπεια τη μόνιμη αναπηρία, γεγονός που επηρεάζει όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία του θύματος, το οποίο τις περισσότερες φορές αναγκάζεται να σταματήσει να εργάζεται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αυξημένο ποσοστό ενδεχόμενου ακρωτηριασμού έχουν όσοι εργάζονται  σε βιομηχανίες με βαρύ εξοπλισμό και επικίνδυνες μηχανές, όπως: 

     1) Μηχανικές πρέσες

     2) Πρέσες τροφίμων

     3) Μηχανές φρεζαρίσματος

     4) Κόφτες τροφίμων

     5) Μηχανές άλεσης κρέατος

Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις ακρωτηριασμού στον χώρο εργασίας συνεπάγονται αποζημίωση λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, εφ’ όσον αποδειχθεί ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε ελλιπή μέτρα ασφάλειας. Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχετε υποστεί ακρωτηριασμό εν ώρα εργασίας, θα πρέπει να μας καλέσετε άμεσα!

Στο δικηγορικό μας γραφείο εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση για εσάς και τους αγαπημένους σας. Μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα οδηγήσουν την υπόθεσή σας στο καλύτερο αποτέλεσμα και τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας