Τροχαία ατυχήματα κατά την εργασία

Στη χώρα μας, ένα υψηλό ποσοστό τραυματισμών οφείλεται σε τροχαία ατυχήματα, τα οποία αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο. Ωστόσο, ατυχήματα τέτοιου είδους συμβαίνουν συχνά και εν ώρα εργασίας, είτε το θύμα εργάζεται ως οδηγός για λογαριασμό κάποιας εταιρίας ή επιχείρησης είτε το ατύχημα συμβαίνει κατά τη διάρκεια χειρισμού κάποιου μηχανήματος.

Έχει παρατηρηθεί, ότι τα ατυχήματα σχετιζόμενα με οχήματα είναι πολύ συνηθισμένα σε εργοτάξια οδοποιίας, χωρίς αυτό όμως να αποκλείει την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος σε άλλου είδους εργοτάξια. Οποιοσδήποτε χώρος στον οποίο χρησιμοποιούνται οχήματα, όπως π.χ., φορτηγά, μπουλντόζες και εκσκαφείς, μπορεί να αποτελέσει πιθανό χώρο πρόκλησης ατυχήματος. Από την άλλη, εάν εργάζεστε ως οδηγός σε κάποια εταιρία ή επιχείρηση και είστε θύμα τροχαίου ατυχήματος, τότε αυτό, επίσης, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ατύχημα εν ώρα εργασίας.

 Τα ατυχήματα αυτά συχνά έχουν ως συνέπεια:

1) Σπασμένα οστά

2) Εσωτερική αιμορραγία

3) Τραυματισμό μαλακών ιστών

4) Ακρωτηριασμό άκρων

5) Θάνατο

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι θα πρέπει να δηλώσετε άμεσα το εργατικό ατύχημα στον εργοδότη σας. Παράλληλα, εκτός από την αποζημίωση που δικαιούστε από τον εργοδότη σας και το ασφαλιστικό σας ταμείο, ενδέχεται να μπορείτε να λάβετε επιπλέον χρηματική αποζημίωση, εάν κάποιο τρίτο πρόσωπο προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, είτε αυτός είναι κάποιος άλλος οδηγός είτε κάποιος άλλος εργάτης στο εργοτάξιο όπου εργάζεστε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχετε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, θα πρέπει να μας καλέσετε το συντομότερο δυνατόν!

Το γραφείο μας και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, με εμπειρία σε συναφή θέματα, πρόκειται να αναλάβουν με αίσθημα ευθύνης να εξετάσουν την υπόθεσή σας, αναλύοντας όλα τα επιμέρους στοιχεία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς ή το οικείο σας πρόσωπο.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας