Αεροπορικό Ατύχημα

Tα αεροπορικά ταξίδια απαιτούν την εμπειρία και την τήρηση ορισμένων προτύπων ασφαλείας ούτως, ώστε να πραγματοποιούνται με ασφάλεια. Οι παραβιάσεις των προτύπων αυτών σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά ατυχήματα.

Συνήθως, τα περισσότερα αεροπορικά ατυχήματα οφείλονται σε:
α) Ανθρώπινο σφάλμα

 Η μη τήρηση της κατάλληλη διαδικασίας κατά την απογείωση ή την προσγείωση του αεροσκάφους, η υπερβολική ταχύτητα προσγείωσης, η αδυναμία ανεφοδιασμού καυσίμων, η εσφαλμένη πλοήγηση αλλά και μία πιθανόν λανθασμένη εκτίμηση του πιλότου μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα.

β) Εσφαλμένη λειτουργία του εξοπλισμού 
Μία βλάβη στον κινητήρα ή κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα θα μπορούσε, επίσης, να γίνει αιτία αεροπορικού ατυχήματος. Στην περίπτωση αυτή υπεύθυνη είναι η εταιρεία κατασκευής ή ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους.

γ) Κακές καιρικές συνθήκες
Η αεροπορική εταιρεία (ή ο πιλότος) θα μπορούσε να είναι, επίσης, υπεύθυνη για αμέλεια, όταν δεν ελέγχει τον καιρό, αψηφώντας τους κινδύνους ή παραλείποντας να υπακούσει στις σωστές διαδικασίες σε μια καταιγίδα ή ομίχλη.

Συχνά, τα αεροπορικά ατυχήματα προκαλούν σοβαρούς ή θανατηφόρους τραυματισμούς. Τα τραυματισμένα θύματα αλλά και η επιζώσα οικογένεια ενδέχεται να δικαιούνται αποζημίωση για βλάβες (σωματικές/ψυχικές), οι οποίες οφείλονται στο ατύχημα.

Το γραφείο μας, με σεβασμό προς τον πολίτη, ασχολείται με το αντικείμενο αυτό. Όλες οι υποθέσεις αναλύονται από εξειδικευμένους συνεργάτες, ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους οδηγώντας μας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας