Ατύχημα από σπορ

Στην Ελλάδα, πολλά παιδιά και έφηβοι συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα, ενώ σχεδόν όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν κάποιο άθλημα από κοντά. Μερικές φορές όμως αυτό που αρχίζει ως ένα ευχάριστο αθλητικό γεγονός ή μία ψυχαγωγική δραστηριότητα, μπορεί να καταλήξει να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας ή κάποιου συνανθρώπου μας.

Οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια συμμετοχής σε κάποιο άθλημα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα από τα παρακάτω:

1) Μυϊκές παθήσεις 

2) Διαστρέμματα αρθρώσεων

3) Εκδορές και μικροτραυματισμούς

4) Κατάγματα

5) Διάσειση

6) Εγκεφαλικές κακώσεις

Τραυματισμοί που σχετίζονται με τον αθλητισμό μπορεί να προκληθούν για διάφορους λόγους, κυρίως όμως προκαλούνται από αμέλεια ή χρήση ελλιπούς εξοπλισμού. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανό οι προπονητές ή οι εκπαιδευτές να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αθλητικά τραύματα, όταν χρησιμοποιούν ακατάλληλες μεθόδους προπόνησης και εκπαίδευσης, όπως:

α) Ενθάρρυνση συμπεριφοράς που δεν εμπίπτει στους κανόνες του αθλήματος 

β) Άσκηση σωματικής βίας

γ) Άσχημες συνθήκες προπόνησης μέχρι το σημείο σωματικής εξάντλησης των αθλητών

δ) Έλλειψη παροχής άμεσης ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Δεν χρειάζεται να συμμετέχετε σε κάποια αθλητική δραστηριότητα για να δικαιούστε αποζημίωση σε περίπτωση τραυματισμού. Φίλαθλοι ως απλοί θεατές σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως αγώνες αυτοκινήτου και ποδοσφαιρικούς αγώνες μπορεί να τραυματιστούν παρακολουθώντας απλώς το αγαπημένο τους άθλημα.

Το γραφείο μας έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όλες οι υποθέσεις αναλύονται από εξειδικευμένους  συνεργάτες,  ιατροδικαστές και τεχνικούς συμβούλους οδηγώντας μας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Καλέστε μας
Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας για το πρόβλημα σας

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Γράψτε μας